сряда, 1 януари 2014 г.

Идея

ИДЕЯ! До всички приятели, любители на планината, красивите гледки и фотографията: понеже част от вас харесват снимките и панорамите от планината, които правя и споделям и биха ги разпечатали и използвали с декоративна цел (за да внесат красив спомен и "планински свеж въздух" в жилището или на работното си място) - ми хрумна следната идея:

1. Да предложа снимките си на всеки, който би искал да ги има напечатани. Организацията на процеса е подарък от мен. Вие ще си заплатите единствено цената на печатната услуга.

2. Вторият замисъл на акцията (основен мотив за мен, но незадължителен за вас) е със социален характер: всеки, който си поръча снимка ще може да плати за снимката: 1) или минималната сума за печатарската услуга 2) или по-голяма сума по неговите възможности и желание, спрямо оценката, която дава на моята любителска фотография. При втория вариант, събраната сума - от разликата между цената на печатната услуга и допълнително дарените от вас пари - ще бъде използвана за благотворителна кауза по мой избор (имам 1-2 идеи, които ще запазя за себе си към момента) и ще подарим заедно надежда, за новата година, на човек или група от хора, който/които имат нужда от подкрепа.

3. Ако идеята ви допада - изберете снимка(и) от някой(и) мой(и) албум(и) и напишете като коментар под статуса ми във фейсбук или блога или по мейл или по др. любим и удобен начин: името на албума, номерът на снимката в албума (напр. 8 от 12), желаният печатен размер на снимката (ориентировъчен размер- напр. A4, A3, максимален размер и др.), както и дали бихте участвали в благотворителната идея. За избор бих препоръчал снимките от септември 2013 до момента, защото са с високо качество.

4. Цена на печатни услуги варира спрямо размера на снимката, но (ориентировъчна) за панорама от зимната Мусалла с размери 45х18 см:
4.1. Фотосинтезис: 2.43 лв без ДДС за печат върху фотохартия 255 гр. (подходящ вариант), 5.26 лв без ДДс за печат върху фотохартия 325 гр. (лукс). Предлагат каширане на снимката (да има твърд гръб за по-лесно закачане) върху пенокартон, MDF, еталбонд, PVC - ще проуча цените тези дни. Ако излиза много скъпо - ще вземем материали за каширане и ще си направим гърбовете на снимките сами. Предлагат и календари, но са скъпи: http://www.fotobook.bg/
4.2. Маниа принт - 3 лв за печат на фотохартия + още около 3 лв. за каширането върху пенокартон (удачен вариант) = около 6 лв. (с ДДС)
4.3. Фотостудио Деков, което е близо до вкъщи - около 13 лв., но ми се струва скъп вариант и може би не си заслужава

4.4. ОБОБЩЕНО (!): около 3лв. (с ДДС) за панорама с размер 45х18 см + около 3лв. (с ДДС) за каширане върху пенокартон, ако искате твърд гръб на снимката. Вероятно за по-голяма бройка ще има отстъпки.

5. Вратата за участие и коментар относно идеята ще бъде отворена до началото на февруари, защото искам да кача дотогава още снимки.

п.с. идеята ще бъде възможна, ако се включат поне няколко човека.
п.п.с. ако някой любител-фотограф има желание - може да се включи със собствени снимки
п.п.п.с. ако има навити - ще направим пробен печат предварително, за да се уверим в качеството на снимките

п.п.п.п.с. част от снимките освен във фейсбук ги има и в профила ми във Flickr: http://www.flickr.com/photos/72736039@N07/

2014


2014 настъпи с пълна сила - пожелавам ви една здрава, богата, силна, целеустремена, духовита, благородна и нравствена - досущ като коня - година, през която всяка мъничка крачка ще ви води в правилна и истинска посока, по пътя към вашите предварително, добре обмислени, мечти, действията ви ще бъдат увенчани с успех, стига да служат на по-висши цели, а плодовете от тях няма да закъсняват и ще бъдат сладки и угодни, не само за вас, но и за света около вас, за да можете да изпитате взаимно удовлетворение от живота; година, в която вярата ще ви обгражда и посочва светлия път, усмивките ще преобладават, а срещата с всеки горчив или буреносен облак ще бъде повод за научаване на урок, докато всеки допир със слънчев лъч - повод за истинско щастие и наслада. Надеждата, мирът и хармонията нека да бъдат повече от източници на вдъхновение - истински спътници към намирането на балансиран начин на животът със себе си, всички живи същества и всепоглъщащата при-Рода. Осъзнайте, какво е ценно и истинско за вас и какво искате, помолете се за него, пуснете се на свободен ход и течението ще ви отведе в търсената посока, отдайте се и ще ви бъде дадено! Който, където е тръгнал - рано или късно - там стига! Каквото потърсих за себе си през 2013 - намерих го, дори преизпълних плана, но чак сега си дадох сметка, след като погледнах назад, защото крайната цел беше основополагаща, но не и самоцел, важен бе Пътят и начинът, по който той предлага всички ключове "от бараката", които потърсих. 

В заключение: забравете всичко дотук (!!!) и потърсете единство и истинска любов в живота си, обичайте и бъдете обичани - всичко останало е прах в очите и един ден ще си отиде с пепелта... Love is the answer <3. 

Бог да ви пази! Да Бъде! 

п.с. получих страхотни коледни и новогодишни късмети, така че - пазете се ;)